Recepten met courgette
Courgettes zijn echte zomergroenten. De zachte en delicate smaak komt helemaal tot zijn recht in heerlijke ovengerechten zoals lasagne met courgette en gevulde courgette. Of ga voor een klassieker met een twist zoals courgette pasta of courgettecake. Nog wat courgette over? Maak er lekkere courgettesoep van.
Courgette in de oven
Courgettes kan je makkelijk roosteren in de oven. Snij de groente in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat. Kruid met zwarte peper, zout en eventueel wat Provençaalse kruiden. Besprenkel met wat olijfolie en bak 15 à 20 minuten op 180 °C.
Courgette invriezen
Je kan je restjes courgette makkelijk invriezen om later soep of saus van te maken. Snij de courgette in blokjes en dompel ze 3 minuten onder in kokend water (blancheren). Koel ze onmiddellijk af met ijskoud water en droog ze goed af. Vries de courgetteblokjes in kleine porties in, zo kan je ze makkelijk ontdooien.