BBQ-vlees recepten
Barbecue en een heerlijk stuk vlees zijn een echte match made in heaven. Maar welk type vlees is het meest geschikt om op de barbecue te bereiden? Met onze BBQ-recepten voor vlees grill je de lekkerste stukjes vlees.
Welke stukken vlees kan ik op de BBQ leggen?
- Rundvlees is de absolute favoriet op de barbecue. Voor een steak kies je best filet, entrecote, dunne lende of kogel. Verder kan je met rundvlees heerlijke brochettes of hamburgers maken.
- Worst, ribbekes, spek, spekfakkels, gebraad of een varkenskroontje. Een heerlijk stukje varkensvlees kan niet ontbreken op de barbecue.
- Een lamskoteletje met wat look. Is dat niet hemels? Ook lamsbrochettes, lamsworstjes en lamsbout zijn absolute smaakmakers op de barbecue.
- Kalfsvlees heeft een fijnere en malsere structuur dan rundvlees en is ook perfect voor op de barbecue. Het meest geschikt zijn kalfsbrochettes, kalfsspareribs, kalfslende en kalfskoteletten
Welk vlees bak je best als eerste op de barbecue?
Kijk naar de gaartijd van de verschillende stukken vlees en leg het vlees met de langste gaartijd eerst op de BBQ.
Een worst laat je langer liggen. Zo is hij ook binnenin goed doorbakken. Een biefstuk mag je korter afbakken, best als de kolen al goed warm zijn.
Vlees marineren voor de BBQ
Wil je zelf je vlees marineren voor de BBQ? Dat kan makkelijk met 3 basisingrediënten, meng een zuur (azijn, citroensap, wijn, ...) met vet (oliën) en verschillende smaakmakers (kruiden, ui, look, honing, ...).
Voor gesneden vlees reken je 1 tot 3 uur marineren en voor grote stukken 2 tot 6 uur.