Recepten met roodbaars
Gebakken, gestoomd, gefrituurd of gegrild op de BBQ? Met een roodbaars kan het allemaal. Heb je geen inspiratie om met de roodbaarsfilets aan de slag te gaan? Wij zetten enkele recepten voor je op een rijtje.
Hoe ontdooi ik roodbaars uit de diepvries?
- Haal je vis op voorhand uit de diepvries en leg hem in de koelkast. Doe dat bijvoorbeeld de avond voorheen. Zo ontdooit hij geleidelijk en op een constante temperatuur.
- Dep de vis goed droog met keukenpapier voordat je aan de slag gaat.
- Eens ontdooid, mag je de vis niet opnieuw invriezen. Denk dus goed na over de portie die je uithaalt.
De smaak van roodbaars
Roodbaars is een vis met een stevige en malse structuur. Deze vis heeft een subtiele, fijne, zeer lichtjes zoete smaak.
Het witte vlees van de roodbaars is vast en de smaak komt vooral gebakken het best tot uiting zoals in dit heerlijke recept met auberginekaviaar en aioli.