Hoe gratin maken?
Wie smelt er niet voor een krokant, goudbruin korstje? Met liefde bereide gratin is comfortfood op z'n best. Mogelijkheden genoeg, denk maar aan gegratineerde oesters, aardappelgratin, of bloemkoolgratin met gerookte vis.
Wat is gratin?
Gratineren is het afwerken van een gerecht met een korstje. Dat kan door je gerecht te bedekken met een laagje (geraspte) kaas (bijvoorbeeld: emmentaler, mozzarella, gruyère, parmezaan), paneermeel (met wat boter eroverheen) of panko. Plaats het gerecht nog enkele minuten onder de grill van de oven.
Gratin uit de airfryer?
Het kan! Gebruik in de plaats van een ovenschotel de bakvorm van je airfryer: gare en goudbruine gratin in een handomdraai.
Hoe oesters gratineren?
- Open de oesters en giet het vocht weg.
- Plaats de oesters in een ovenschotel op aluminiumfolie (om ze recht te houden).
- Overgiet de oesters met saus.
- Laat de oesters enkele minuten grillen in de oven.