Zo maak je de lekkerste ovenschotels
Een heerlijk smeuïge ovenschotel is gewoon niet te versmaden. Laat je verleiden door de lekkerste recepten waar je vanbinnen helemaal warm van wordt. En ontdek hoe je een ovenschotel dat lekker krokante korstje geeft ...
Tips voor de lekkerste ovenschotels
Zo bereid je de ovenschotel voor
Vlees, groenten, aardappelen, … leg je best niet rauw in je ovenschotel.
- Stoof de groenten en bak het vlees (zoals kip, gehakt, …) in een pan met een klontje boter/vetstof.
- Kook de aardappelen vooraf in een kookpot met kokend water. Zo voorkom je een ongaar eindresultaat.
Zo voorkom je dat de ovenschotel uitdroogt
- Gebruik je puree in je ovenschotel? Voeg dan zeker wat extra melk of boter toe, zo voorkom je een droog resultaat.
- Wil je een lekker smeuïge ovenschotel bereiden? Voeg dan wat vocht toe zoals een saus of bouillon, zo krijgt je schotel geen kans om uit te drogen.
Zo geef je de ovenschotel een krokant korstje
Het lekkerste aan een ovenschotel? Dat is ongetwijfeld het krokante korstje!
- Werk je ovenschotel af met een laagje kaas (zoals geraspte kaas, mozzarella, geitenkaas, parmezaan, ...).
- Of werk af met paneermeel, je favoriete kruiden en een klontje boter.