Hoe een papillot maken en vouwen?
Met een papillot kan je eindeloos variëren en experimenteren. Behalve met vis, kan je een papillot vullen met heel wat lekkers zoals vlees, groenten en zelfs fruit.
Een papillot maken en vullen
- Eerst en vooral steek je jouw hoofdingrediënt in de papillot.
- Daarna kan je dit aanvullen met wat kruiden of groenten om de smaak aan te vullen.
- Belangrijk is dat je altijd iets van vocht toevoegt aan de papillot. Dit kan gaan van kerstomaatjes, witte wijn, bier, olijfolie, groentebouillon, tomatensaus tot een visfumet. Door extra vocht toe te voegen aan de papillot zal het resultaat extra sappig zijn en drogen de ingrediënten niet uit.
Een papillot vouwen
- Het zit hem in de vouwtechniek. Als de papillot perfect hermetisch afgesloten is, zit je goed.
- Door het pakketje perfect toe te vouwen kan de stoom niet ontsnappen en creëer je een stoom-effect. De stoom blijft zo binnen het pakketje circuleren.
Een papillot voor de BBQ maken met aluminiumfolie
- Een papillot wordt normaal gezien met aluminiumfolie gemaakt.
- Wil je de papillot mooi serveren? Werk dan met bakpapier of bananenbladeren.
- Als je voor deze materialen kiest kan je best nog aluminiumfolie rond jouw pakketje vouwen zodat het volledig afgesloten is en de stoom niet kan ontsnappen.
Ontdek al onze originele BBQ recepten.