Hoe zorg ik dat mijn eerste pannenkoek lukt?
Heb jij dat ook altijd? De eerste pannenkoek belandt mislukt op je bord ... Met deze tips & tricks gebeurt dat jou niet meer!
Bak pannenkoeken op de juiste temperatuur
Wanneer je pannenkoeken begint te bakken is de pan vaak nog niet heet genoeg. Daardoor zal de pannenkoek aan de pan blijven plakken.
- Vet je pan goed in voor je de eerste pannenkoek gaat bakken.
- Zorg ervoor dat de pannenkoekenpan goed heet is. Test of de pan heet genoeg is door een paar druppels water in de pan te laten vallen. Springen ze rond, dan kan je beginnen bakken. Je zal merken dat je de eerste pannenkoek nu veel vlotter kan omdraaien.
Draai je pannenkoek op het juiste moment om
Zo weet je dat het tijd is om de pannenkoek om te draaien:
- Er komen kleine belletjes op de bovenkant van de pannenkoek.
- Het beslag begint op te drogen en de randjes worden iets harder. Ben je niet zeker dat de onderkant genoeg gebakken is? Dan kan je even spieken met de hulp van een spatel.
Koop eens een nieuwe pannenkoekenpan
Lukt je eerste pannenkoek nog steeds niet? Dan is het misschien tijd om een nieuwe pan te kopen ...
- Kies een gietijzeren bakpan of een pan met antiaanbaklaag.
- Gebruik de pan liefst alleen voor pannenkoeken.
- Was de pannenkoekenpan niet te vaak af met zeep. Gebruik liever een stukje keukenpapier of een vod, zodat een dun laagje vet achterblijft. Je pan zal er steeds beter door gaan bakken!