Help, mijn pannenkoek blijft aan mijn pan kleven!
Blijven de pannenkoeken bij jou altijd plakken aan de pan? Dat los je gemakkelijk op. En met het filmpje leer je stap voor stap pannenkoeken bakken.
Eerste hulp bij plakkende pannenkoeken
- Voeg een scheutje olie of gesmolten boter toe aan het beslag.
- Zorg dat je pannenkoekenpan niet te heet of te koud is. Laat hem rustig warm worden en doe dan pas het beslag erin. De pan moet overal zo heet zijn, dat het beslag onmiddellijk aanbakt.
- Vet je pannenkoekenpan goed in. Hieronder lees je hoe dat moet.
Zo vet je de pannenkoekenpan goed in
Met een scheut olie of een klontje boter in de pan doen, is die vaak niet overal goed ingevet: de pannenkoeken blijven kleven.
- Gebruik een kwastje of keukenpapier. Doe een beetje boter of olie op je kwast/keukenpapier en wrijf er de pan egaal mee in.
- Geen kwastje in huis? Gebruik dan een aardappel. Snij de aardappel in twee, prik op een vork, doop hem in de boter of olie en smeer er de pan mee in. Het omdraaien van de pannenkoeken zal eens zo vlot gaan.
Pannenkoeken bakken stap voor stap
Bekijk hieronder hoe je stap voor stap onze pannenkoeken bakt.