Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij in de lengte wat dunne repen van de schil van de aubergines tot een soort zebrapatroon.
-
Zet een pan op het vuur met 200 ml arachideolie en verhit.
-
Schik de aubergines in de pan en frituur goudbruin aan alle zijden en schik ze in een ovenschaal.
-
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
-
Snij de paprika in blokjes.
-
Pel de ui en snij in fijne, halve ringen.
-
Pel de look en snipper fijn.
-
Stoof de uienringen, paprikablokjes en look aan in olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Roer de tomatenblokjes erdoor en bestrooi met suiker. Roerbak 5 min en zet het vuur uit.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
-
Schep 2⁄3 van de verse kruiden door het tomatenmengsel.
-
Maak met een scherp mes een inkeping over de hele lengte in de aubergines.
-
Druk met de bolle kant van een lepel het vruchtvlees plat zodat er een holte ontstaat.
-
Vul met het mengsel. Mix de rest van het mengsel met een scheutje water tot een saus. Kruid met peper en zout. Giet de saus rond de aubergines.
-
Zet 15 min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Bestrooi met de rest van de peterselie en munt. Serveer op kamertemperatuur.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven