Zweedse kringels met kardemom

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de bloem met de bruine suiker, gist, 1/2 van de eieren, koude melk, kardemom en zout. Zorg ervoor dat het zout de gist niet raakt, anders gaat de werking van de gist verloren.
-
Meng het deeg gedurende 6 min op stand 1 van de keukenrobot.
-
Voeg de boter toe en laat 4 min kneden op stand 2.
-
Haal het deeg uit de kom, het kleeft normaal nog een beetje. Voeg wat bloem toe en rol tot een deegbol. Laat 15 min rijzen.
-
Duw de lucht uit het deeg en verdeel in stukken van 50 g.
-
Bestrooi het deeg met bloem en rol er mooie bolletjes van. Laat weer 15 min rijzen.
-
Rol van elk bolletje een worstje van 35 cm en plooi in een knoop. Laat 30 min rijzen.
-
Klop 1/2 van de eieren wat op en doreer de kringels. Bestrooi met amandelschilfers. Laat nogmaals 30 min rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de kringels 7 à 10 min.
-
Haal uit de oven en bestrooi met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven