Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de bloem met de bruine suiker, gist, 1/2 van de eieren, koude melk, kardemom en zout. Zorg ervoor dat het zout de gist niet raakt, anders gaat de werking van de gist verloren.

  2. Meng het deeg gedurende 6 min op stand 1 van de keukenrobot.

  3. 6607a2796a613e72a95bc788f1dd2303832f61e2141a1615a89fb559f5f30191.jpg

    Voeg de boter toe en laat 4 min kneden op stand 2.

  4. bb598806a2d24d6920ccfe0d39b01a0faa218d356d5013ed84483eb60180aaae.jpg

    Haal het deeg uit de kom, het kleeft normaal nog een beetje. Voeg wat bloem toe en rol tot een deegbol. Laat 15 min rijzen.

  5. Duw de lucht uit het deeg en verdeel in stukken van 50 g.

  6. bb4854850f90a3efb9dd5d8429daf0bd1ed6a0330026f9f78b8f4a8c6b2cc2b2.jpg

    Bestrooi het deeg met bloem en rol er mooie bolletjes van. Laat weer 15 min rijzen.

  7. b8a604ffde8cdefef260c2c8fcb6acfa17a277f8d014870422ba14d477ab06bc.jpg

    Rol van elk bolletje een worstje van 35 cm en plooi in een knoop. Laat 30 min rijzen.

  8. 131f495e5b7c6326eca7aaefb7533c10ce33877f7e544f2279a3f802f78231bf.jpg 5ec0734ceb094b2cec85e74897873936ff122ba8c452bfac94e99f1482e03fd9.jpg

    Klop 1/2 van de eieren wat op en doreer de kringels. Bestrooi met amandelschilfers. Laat nogmaals 30 min rijzen.

  9. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de kringels 7 à 10 min.

  10. Haal uit de oven en bestrooi met bloemsuiker.