Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en hak grof. Pel en pers de look. Hak de chilipeper fijn.

  2. Schil de wortelen en snij in stukken. Schil en rasp de gember.

  3. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de uien, wortel, gember, look en chilipeper aan. Kruid met koriander, ras-el-hanout, komijn, versgemalen zwarte peper en zeezout en laat meestoven.

  4. Overgiet met bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min pruttelen en mix fijn.

  5. Snij de korst van het brood en snij in balkjes. Toast deze krokant goudbruin, bestrijk met hummus en werk af met een druppel olijfolie en za’atar.

  6. Serveer de soep in voorverwarmde kommen en breng op smaak met enkele druppels oranjebloesemwater en een streepje room.

  7. Schik de hummustoast ernaast en werk af met plukjes koriander.