Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Puree

    Schil de aardappelen en snij in kleinere stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp fijn met boter, melk, wat zwarte peper, nootmuskaat en zout.

  2. Snipper de peterselie en bieslook fijn. Roer door de puree.

  3. Verwijder het roze uiteinde van het witlof. Snij met de punt van een aardappelmes een stukje uit de kern.

  4. Verhit Solo in een pan. Bak het witlof op een matig vuur lichtbruin en gaar onder deksel. Draai regelmatig om. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  5. Smelt Solo in een sauspan. Roer de bloem erdoor. Blus langzaam met de melk. Blijf kloppen. Breng aan de kook en roer tot een gladde saus. Voeg het vocht van het witlof toe. Roer er gemalen kaas door. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Rol een snede hesp rond elk stuk witlof. Schik in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover. Bestrooi met de overige gemalen kaas.

  8. Bij het serveren

    Warm de oven voor op 180°C. Zet de ovenschaal 30 min in de voorverwarmde oven.

  9. Warm de puree op. Serveer samen met het witlof met kaas en hesp.