Melk , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de linzen 20 min in 750 ml water en giet af.
-
Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn met een lookpers.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verhit een bodempje arachideolie in een bakpan. Bak de ui met look glazig.
-
Voeg de paprika toe en roerbak 1 min.
-
Laat de oregano, komijn en kaneel kort meebakken en blus met de rode wijn. Laat ½ verdampen.
-
Bevochtig met de tomatenstukjes en 200 ml water en voeg de voorgegaarde linzen en het groentebouillonblokje toe.
-
Laat 30 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm.
-
Verwijder de steelaanzet van de aubergine en snij in schijven van 1 cm. Bestrooi de aubergineschijven met zout en laat 10 min trekken. Spoel ze af in een vergiet en dep goed droog.
-
Stoom of kook de aardappelschijfjes 15 min.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verdeel ½ van de linzenmengeling over een ovenschotel. Schik de aardappel- en aubergineschijfjes erop. Verdeel de overige helft van de linzenmengeling erover.
-
Kaassaus: smelt de boter in een kookpot. Roer de bloem erdoor. Blus langzaam met de melk. Roer goed met een klopper om klonters te vermijden. Laat 2 min al roerend koken.
-
Roer er 100 g gemalen kaas door. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Werk de ovenschotel af met de kaassaus. Bestrooi met de overige gemalen kaas.
-
Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven