Vegetarische moussaka

Vegetarische moussaka

Allergenen

Melk , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de linzen 20 min in 750 ml water en giet af.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn met een lookpers.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Verhit een bodempje arachideolie in een bakpan. Bak de ui met look glazig.

  5. Voeg de paprika toe en roerbak 1 min.

  6. Laat de oregano, komijn en kaneel kort meebakken en blus met de rode wijn. Laat ½ verdampen.

  7. Bevochtig met de tomatenstukjes en 200 ml water en voeg de voorgegaarde linzen en het groentebouillonblokje toe.

  8. Laat 30 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm.

  10. Verwijder de steelaanzet van de aubergine en snij in schijven van 1 cm. Bestrooi de aubergineschijven met zout en laat 10 min trekken. Spoel ze af in een vergiet en dep goed droog.

  11. Stoom of kook de aardappelschijfjes 15 min.

  12. Verwarm de oven voor op 200°C.

  13. Verdeel ½ van de linzenmengeling over een ovenschotel. Schik de aardappel- en aubergineschijfjes erop. Verdeel de overige helft van de linzenmengeling erover.

  14. Kaassaus: smelt de boter in een kookpot. Roer de bloem erdoor. Blus langzaam met de melk. Roer goed met een klopper om klonters te vermijden. Laat 2 min al roerend koken.

  15. Roer er 100 g gemalen kaas door. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  16. Werk de ovenschotel af met de kaassaus. Bestrooi met de overige gemalen kaas.

  17. Bak 30 min in de voorverwarmde oven.