Turkse pizza met rundergehakt, harissa, komijn, tomaat en ei
Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed het deeg ± 10 min.
-
Wrijf een kom in met wat olijfolie, leg het deeg in de kom, dek af met een handdoek en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur. Het deeg moet verdubbelen van omvang.
-
Verdeel het deeg in 5 gelijke porties. Maak bolletjes, dek af met een handdoek en laat op kamertemperatuur 30 min rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Vulling: pel de ui en het teentje look. Snij in grove stukken. Snij de tomaat in 4 en verwijder de zaadjes.
-
Pureer de ui, look, stukjes tomaat, tomatenpuree, komijnpoeder, harissa en paprikapoeder in een cutter tot een pasta.
-
Meng de pasta onder het gehakt en kruid met peper en zout.
-
Bestrooi het werkvlak met bloem en rol de pizza’s 1 voor 1 uit.
-
Bestrijk de pizza met wat gekruid gehakt. Besprenkel met olijfolie en breek een ei in het midden van de pizza.
-
Bak in de voorverwarmde oven ± 15 à 20 min, tot het gehakt goed gebakken is.
-
Werk af met platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven