Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de kip en snij ze in stukjes.
-
Rooster de kaneel, peper, komijn, paprika, rode peper en kruidnagel in een pan op middelhoog vuur, totdat ze beginnen te roken.
-
Haal van het vuur en plet in een vijzel.
-
Zet de kip in een vrij grote kom. Voeg olie, specerijen, look, gember, koriander, laurier en saffraan toe. Meng tot je een deeg bekomt.
-
Wrijf de marinade rond alle delen van de kip.
-
Bedek en laat afkoelen in de koelkast gedurende 2 uur of bij voorkeur een hele nacht.
-
Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade. Voeg 2 eetlepels olijfolie of Solo vloeibaar toe in een tajine op hoog vuur.
-
Bruin de kip aan beide kanten, ongeveer 5 minuten.
-
Voeg fijngesnipperde ui toe en bak tot ze lichtjes van kleur beginnen te veranderen, na ongeveer 3 minuten.
-
Voeg de in reepjes gesneden citroen toe aan de tajine. Voeg de marinade, olijven en kippenbouillon toe. Dek goed af en kook op een laag tot matig vuur, gedurende 30 à 35 minuten of tot de kip gaar is.
-
Verwijder de laurierblaadjes. Kruid bij. Leg de kip op een hete plaat. Voeg de olijven toe en giet de saus erover.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven