Allergenen

Gluten , Mosterd en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de kip in een kom, knijp de citroenen erover uit, besprenkel met olijfolie en bestrooi met kurkuma, kaneel, paprikapoeder, kippenkruiden en ras el hanout. Masseer de specerijen in de kip en zet 1 nacht in de koelkast.

  2. ’s Anderendaags:
  3. Pel en plet de look. Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Schil de gember en hak fijn.

  4. Snij de korianderblaadjes en -steeltjes fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en snipper fijn.

  5. Was de aardappeltjes grondig en halveer eventuele grote exemplaren.

  6. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen en snij de schil in kleine reepjes.

  7. Verhit een scheut olie in de tajine en roerbak de uiringen glazig op een middelhoog vuur. Leg de kip erop en besprenkel met de marinade uit de kom. Voeg gember, 1 kl zout en look toe. Verdeel de aardappeltjes erover, meng door elkaar en giet 150 ml heet water erbij. Schep ½ van de verse kruiden erdoor en sluit de tajine.

  8. Laat op een middelhoog vuur 40 min sudderen, voeg de olijven toe en laat nog 30 min verder garen. Breng op smaak met enkel dotjes harissa. Bestrooi met gekonfijte citroen en de rest van de verse kruiden.

  9. Serveer met brood om het heerlijke vocht op te deppen.