noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de kippenbillen op het gewricht middendoor.
-
Week de saffraandraadjes in 1 el water.
-
Schil en rasp de gember.
-
Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan en stamp ze fijn in de vijzel.
-
Meng de marinadeingrediënten, voeg een scheut olijfolie toe, kruid met peper en zout en wentel het vlees in de marinade. Dek af en laat minstens 1 u rusten.
-
Pel de uien en hak ze grof.
-
Plaats de tajine op een matig vuur en laat ze heet worden.
-
Laat de gemarineerde stukken kip uitlekken. Hou de marinade bij.
-
Verhit een scheutje olijfolie in de tajine en bak de stukken kip goudbruin aan beide zijden. Haal het vlees uit de tajine.
-
Zet het vuur wat lager en bak de ui in het braadvet van de kip.
-
Leg de stukken kip erop en schenk de marinade erover. Leg het kaneelstokje erbij. Overgiet met sinaasappelsap en enkele druppels Moroccobouillon. Plaats het deksel op de tajine.
-
Laat op een zacht vuur sudderen, tot het vlees net niet van de botjes valt.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Bak de amandelen goudbruin in een scheut olijfolie.
-
Werk de tajine af met amandelen en olijven.
-
Bestrooi met koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven