noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng water aan de kook in een kleine pot. Gooi de amandelen erin, laat even opkoken en giet ze af. Druk de amandelen tussen duim en wijsvinger om het vliesje te verwijderen. Rooster de blanke amandelen in een droge koekenpan.
-
Doe de pruimen in een kom en overgiet met warm water, laat ze wellen.
-
Pel de ui en hak grof. Pel en plet de teentjes look.
-
Bind het bosje koriander en de peterselie samen met keukentouw.
-
Snij het vlees in blokken.
-
Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in de tajine. Kruid het vlees met peper en zout; bak rondom bruin. Voeg uien en look toe en laat glazig stoven. Voeg specerijen, kaneelstokje en verse kruiden toe en laat kort meebakken.
-
Overgiet met warm water tot het vlees net niet onder staat. Dek af en laat op een matig vuur gaar stoven.
-
Doe de gewelde pruimen in een pot, voeg honing, oranjebloesemwater en kaneelpoeder toe en schep 1 pollepel vocht uit de tajine over de pruimen. Laat op een zacht vuur karamelliseren.
-
Verwijder het kaneelstokje als het vlees gaar is en schep de pruimen erdoor. Schik de geroosterde blanke amandelen erop en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven