noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 210°C. Rooster de amandelen goudbruin op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Zet ze opzij.
-
Pel de uien en snij fijn. Pel de look en wrijf tot puree in een vijzel.
-
Verhit 1 el olijfolie in een tajine op halfhoog vuur. Bak de stukken lamsvlees in porties rondom mooi bruin. Haal uit de tajine.
-
Doe opnieuw 1 el olijfolie in de tajine, voeg de uien toe en smoor ze tot ze licht gekleurd zijn. Doe de look erbij en draai het vuur laag.
-
Schik de stukken lamsvlees in de tajine. Bestrooi met saffraan- en gemberpoeder, leg de kaneelstokjes erbij. Kruid met peper en zout, voeg 250 ml water toe en roer alles door elkaar. Sluit de tajine en gaar de inhoud in 2 u op laag vuur. Schep af en toe om. Voeg indien nodig nog water toe.
-
Doe de geroosterde amandelen 10 min voor het einde in de tajine.
-
Doe de gedroogde pruimen in een pan met 1 kleine el stoofvocht van de tajine en 100 ml water, honing, kaneel en boter. Kruid af. Roer en kook de pruimen 10 min op laag vuur.
-
Verdeel de pruimen rond het vlees en werk af met sesamzaad en verse kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven