Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Saus
Was en snij de witte kool fijn.
-
Pel 1 ui en snij fijn.
-
Schil de wortelen en snij in stukken.
-
Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Kleur de kippenbillen aan in een kookpot en haal ze daarna eruit.
-
Schik de groenten (witte kool, ui, wortel en kikkererwten) in een grote kookpot en leg de stukken kip erop.
-
Kruid met saffraan, zout, peper en gemberpoeder. Snipper de koriander- en peterselieblaadjes fijn en voeg eveneens toe.
-
Giet de olijfolie over de kip en meng alles goed.
-
Zet bijna onder water en laat onder deksel zachtjes koken gedurende 20 min.
-
Schil de raapjes en snij in partjes.
-
Was de courgette en snij doormidden en in halve maantjes.
-
Pel 1 ui en snij fijn.
-
Was de tomaten en snij in kleine stukjes.
-
Voeg na 30 min de groentjes (raap, courgette, ui en tomaat) toe aan de kip en laat onder deksel nog ± 15 min verder garen.
-
Couscous
Stoof de specerijen (saffraan, gemberpoeder, peper en zout) lichtjes aan in de olie.
-
Voeg de couscous en het water toe en kook op.
-
Meng de fijngehakte koriander- en peterselieblaadjes onder de couscous en roer er nog wat olie door zodat de couscous niet kleeft.
-
Verdeel de couscous over de borden. Schik de kippenbil met alle groenten erop. Werk af met nog wat fijngesnipperde korianderen peterselieblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven