Tajine met kalfsschenkel, gedroogde vijgen en parelcouscous
Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pluk de peterselieblaadjes en snipper fijn.
-
Bak de amandelen goudbruin in olijfolie.
-
Pel de uien en look en snipper fijn.
-
Snij het vetrandje van de schenkels door zodat ze niet gaan krullen. Haal de schenkels door de bloem en kruid met peper en zout. Verhit een scheut olie en klontje boter in de tajine en bak ze in porties goudbruin. Haal uit de tajine.
-
Roerbak de uien en look, bestrooi met kurkuma, gember en ½ kaneelpoeder. Kruid met peper en zout en overgiet met 300 ml water. Schik de schenkels en kaneelstokjes erin en bestrooi met ½ van de peterselie. Sluit de tajine en laat op een zacht vuur 1 u garen.
-
Schep een pollepel kookvocht uit de tajine in een kom en roer de harissa, honing en de rest van het kaneelpoeder erdoor.
-
Voeg, als het vlees gaar is, de vijgen toe en overgiet met het honingmengsel. Voeg eventueel nog wat water toe, sluit af en laat nog 20 min sudderen tot de vijgen zacht zijn.
-
Gaar de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Bestrooi met amandelen en de rest van de peterselie. Serveer met parelcouscous op smaak gebracht met kookvocht en harissa.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven