Shorabit fawakih al bahar, zeevruchtensoep uit Gaza
Schaaldieren , Vis en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de look en duw door de lookpers. Pel de ui en snij in fijne reepjes. Bak goudbruin in olijfolie, voeg de looksnippers toe en laat even meebakken.
-
Snij de chilipepers fijn.
-
Verwarm 3 el olijfolie in een grote pot en roer de bloem er met een garde door. Voeg de visfond en 2 bokalen water beetje bij beetje toe tot een licht gebonden soep.
-
Voeg de uien, look en chilipeper toe en kruid met peper, kruidnagel, kaneel en zout.
-
Bak de sint-jakobsnoten kort aan in hete olijfolie.
-
Spoel de vongoleschelpen grondig. Doe in een pot met aanhangend vocht en stoom ze open.
-
Breng de soep aan de kook, voeg scampi’s en gamba’s toe. Draai het vuur uit als ze net gaar zijn en voeg dan de vongole en sint-jakobsnoten toe.
-
Breng op smaak met een kneepje citroensap en werk af met basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven