Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Borstel de paddenstoelen schoon.
-
Snij het lamsvlees in dobbelstenen van 2,5 cm. Snij niet te veel vet weg; het houdt het vlees sappig bij het grillen.
-
Verdeel voor de marinade 1 doosje saffraanpoeder boven een grote kom. Voeg 1 eetlepel warm water eraan toe. Laat 5 minuten trekken.
-
Pel de ui en de teentjes look en hak ze fijn. Voeg 6 cl citroensap, citroenschil, 1/2 koffielepel peper, zout, 1 ui, look, laurierblaadjes en olijfolie toe. Meng door elkaar. Schep de vleesblokjes erdoor. Dek de kom af met plasticfolie en laat de hele nacht marineren.
-
Pel de ui en snij in partjes. Maak de uirokken los.
-
Snij de paprika’s middendoor en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in blokjes van 2,5 cm.
-
Vermeng voor de saffraanboter een mespunt saffraanpoeder in een kleine kom en voeg 1 eetlepel warm water toe. Laat 5 minuten rusten. Doe de boter en 2 eetlepels citroensap in een kleine pan en laat de boter smelten. Voeg saffraanwater toe en kruid met peper.
-
Borstel de paddenstoelen in met olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Rijg ze op 2 brochettes.
-
Rijg ¼ van het lamsvlees op elk van de 3 brochettes, waarbij je er afwisselend stukjes ui en paprika tussen steekt. Leg ze in de brochettehouder.
-
Verhit de BBQ op hoog vuur en plaats de gevulde brochettehouder op het rooster. Gril naar smaak, 2 aan elke kant voor rosé, rekening houdend dat er 4 zijden zijn. Kruid royaal met peper en zout en bedruip tijdens het grillen met saffraanboter.
-
Gril de paddenstoelbrochettes 3 à 5 minuten aan elk kant.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven