Salsa van paprika met linzen, geroosterde bloemkool en zhoug
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Salsa: pel de uien en vier teentjes look en snipper fijn. Stoof aan in olijfolie.
-
Voeg paprikapoeder, tijm en één el komijn toe en roerbak.
-
Hak de geroosterde paprika fijn en voeg samen met de gepelde tomaten toe.
-
Roer de harissa erdoor en laat 20 min stoven. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de bloemkool in roosjes en schik op een bakplaat. Kruid met peper en zout. Verdeel er wat geklaarde boter over. Zet 30 min in de oven.
-
Spoel de linzen en kook ze 20 min net gaar in water met een bouillonblokje en kruidentuiltje. Giet af, verwijder het tuiltje en hou de linzen warm.
-
Zhoug: pel twee teentjes look en doe met de rest van de zhougingrediënten (½ kl komijnpoeder, chilipeper, 6 el olijfolie, esdoornsiroop, kardemom, citroensap) in een hakmolentje en mix fijn.
-
Pluk de blaadjes van de koriander los en snij de steeltjes fijn.
-
Lepel de salsa in voorverwarmde borden. Verdeel de linzen erover en leg daarbovenop de geroosterde bloemkool.
-
Werk af met lepeltjes zhoug en bestrooi met koriander.
-
Serveer de rest van de zhoug ernaast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven