Ras el hanout hamburger met auberginekaviaar, gemarineerde wortel en komkommer
sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de aubergines in dikke plakken. Bestrooi met zout en Provençaalse kruiden. Bak ze zachtjes gaar in een ruime hoeveelheid olijfolie. Pel de teentjes look en snij in grove stukken. Haal de aubergines, als ze gaar zijn, uit de olie. Mix in een keukenrobot met wat olijfolie tot een smeuïge massa. Laat de auberginekaviaar afkoelen.
-
Marinade: breng het water, de witte wijn, witte wijnazijn, suiker, kruidnagel, jeneverbessen, steranijs, kaneelstokje, honing en ras el hanout kruiden aan de kook. Laat 10 minuten trekken. Giet door een zeef en hou apart.
-
Schil de wortels en snij in de lengte in fijne plakjes van 2 mm dikte. Doe ze in een kom en giet de marinade erover. Dek goed af en laat 12 uur staan in de koelkast.
-
Schil de komkommer en snij in ronde plakjes van 3 mm dikte.
-
Bak de hamburgers gaar in de braadpan met wat olijfolie.
-
Warm de broodjes eventjes op in de oven zoals vermeld op de verpakking.
-
Snij de hamburgerbroodjes doormidden.
-
Beleg de onderkant met de auberginekaviaar. Leg hier enkele plakjes gemarineerde wortel op. Schik de hamburger erboven. Leg een laagje komkommerplakjes. Bestrijk met nog wat auberginekaviaar. Bestrooi met sesamzaadjes en zet het hamburgerhoedje erop.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven