Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Puree:
  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in gezouten water. Giet af en plet met wat melk en boter tot een romige puree. Kruid met peper en zout.

  3. Reinig de prei, snij middendoor en daarna in kleine stukjes.

  4. Verwarm de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul in 4 min. Schep de prei erdoor en bak de groenten ± 4 min mee.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Haal de ananasschijven uit het blik en snij in blokjes. Voeg toe aan het gehaktmengsel en doe er 2 el ananassap bij. Kruid het geheel met curry, peper en zout.

  7. Schep het prei-gehaktmengsel in een ovenschotel en bedek met een goede laag puree. Strooi panko over de schotel en schik er hier en daar een klontje boter op.

  8. Zet in de voorverwarmde oven en laat nog 10 à 15 min doorwarmen.

  9. Laat wat amandelschilfers kleuren in een warme pan. Werk de ovenschotel hiermee af en dien op.