Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de wortelen. Laat er ongeveer 2 cm loof aan.
-
Wrijf de wortelen in met 2 el agavesiroop en 1 el arachideolie. Kruid met zout.
-
Plaats gedurende 35 min in de voorverwarmde oven.
-
Spoel de rijst tot het water helder is.
-
Zet onder met lauw water en laat 10 min trekken.
-
Pel de ui en snipper fijn. Verhit de boter in een kookpot en bak de ui glazig.
-
Voeg de uitgelekte rijst, de saffraan, ½ kl cayennepeper en een snuifje zout toe en laat 1 min al roerend meebakken.
-
Blus met 270 ml water, zet het vuur zacht en laat 10 à 12 min rustig koken.
-
Haal de rijst van het vuur en plaats een handdoek tussen de pot en het deksel. Laat afgedekt 15 min rusten. Zo droogt de rijst goed uit.
-
Snij de dadels in kleinere stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Snipper de munt en krulpeterselie fijn.
-
Meng de Griekse yoghurt met de mangochutney.
-
Smelt 1 el boter met 1 kl garam masala in een pan. Roer de kikkererwten, dadels en rozijnen erdoor.
-
Haal van het vuur en roer, samen met wat fijngesnipperde munt en krulpeterselie, door de rijst.
-
Werk af met pistachenoten en Griekse yoghurt en serveer met de gegrilde wortelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven