Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snipper de peterselie en koriander fijn.
-
Pel de uien en snipper fijn. Bak de uien glazig in een kookpot met dikke bodem in 4 el arachideolie. Laat de saffraan en ½ kl kaneel, kurkuma en gemberpoeder meebakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg de stukken kip toe en roer goed door. Laat onder deksel op een zacht vuur 5 min sudderen.
-
Voeg 4 dl water toe. Breng aan de kook. Plaats onder deksel en laat gedurende 45 min op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe.
-
Haal de kip met een schuimspaan uit de saus.
-
Voeg de honing toe en klop 6 eieren door de saus. Laat rustig koken tot een droge massa.
-
Meng de fijngesnipperde groene kruiden eronder en laat afkoelen.
-
Trek het kippenvlees in kleine stukken van de botten.
-
Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof al roerend op een zacht vuur. Mix ze fijn in een hakmolen met ½ kl kaneelpoeder, poedersuiker en het oranjebloesemwater.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Smeer de taartvorm in met een laagje zonnebloemolie.
-
Leg 2 met boter ingesmeerde vellen filodeeg kruislings op de bodem. Leg op de rand van de taartvorm 7 ingevette filodeegvellen. Laat het teveel aan filodeeg uit de taartvorm hangen.
-
Bedek de bodem met een laag afgekoeld kippenvlees en bedek met 2 ingevette filodeegvellen.
-
Bedek met de eiermassa en opnieuw met 2 ingevette filodeegvellen.
-
Bedek tot slot met de gemalen amandelen.
-
Vouw de overhangende filodeegvellen naar binnen en bestrijk met eigeel.
-
Leg daarop nog twee ingevette filodeegvellen. Stop deze goed aan de rand in. Smeer in met eigeel.
-
Zet 30 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en werk af met poedersuiker en kaneel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven