Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snij het vet van de filets. Snij het vlees in gelijke, kleine stukken.
-
Pel de uien en hak ze fijn. Meng ze met de gehakte peterselie en korianderblaadjes.
-
Verwarm in een stoofpan de olie met 50 gr boter. Bak het vlees aan alle kanten aan, kruid met peper en zout. Voeg het uimengsel toe en giet 2 dl water in de pan. Zet het deksel op de stoofpan en laat gedurende 10 tot 15 minuten stoven. Haal de stukjes eend uit de pan.
-
Klop de eieren los met peper en zout. Klop dit mengsel door het stoofvocht. Blijf kloppen tot het ei losraakt van de bodem en een soort van eierkoek vormt.
-
Giet in een diep bord en laat afkoelen.
-
Rooster de amandelen in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen.
-
Smelt 150 gr boter. Leg een vel filodeeg in de ovenschaal en bestrijk hem met boter. Leg het volgende vel erop en bestrijk ook met boter. Herhaal dit tot je 4 vellen filodeeg op elkaar hebt gelegd.
-
Schep eerst het eimengsel op het filodeeg en vervolgens de stukjes eend. Verdeel de amandelen er ook op.
-
Vouw de onderste vellen filodeeg naar binnen.
-
Leg een vel filodeeg op het vlees. Beboter opnieuw en herhaal dit nog 3 keer. Vouw deze vellen ook naar binnen.
-
Beboter de bovenkant ook royaal met boter.
-
Zet de pastilla in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten.
-
Bestuif de pastilla voor het opdienen met bloemsuiker. Strooi de kaneel erop volgens het patroon van spaken in een wiel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven