Oosterse zalmburger met ketjap-groentewok en noedels

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Lak

    Breng de sojasaus, de rijstazijn, de suiker en het water aan de kook. Laat 1 min koken en haal van het vuur.

  2. Zalmburger

    Snipper het wit van de lente-ui en de koriander fijn.

  3. Verwijder het grijze visvlees aan de onderkant van de stukken zalm. Snij de zalm in fijne blokjes en meng met de lente-ui en koriander. Kruid met zwarte peper.

  4. Verdeel in 8 gelijke delen en druk elk deel samen tot een hamburger.

  5. Ketjap-groentewok en noedels

    Gaar de noedels in water zoals vermeld op de verpakking.

  6. Verhit wat sesamolie in een wok.

  7. Roerbak de wokgroenten beetgaar. Voeg de noedels toe en blus met ketjap. Laat goed opwarmen, kruid met zout en dek af. Hou warm op een zacht vuur.

  8. Haal de zalmburgers door de bloem.

  9. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak 30 sec aan elke kant.

  10. Bestrijk met de lak.

  11. Serveer 2 burgers per persoon met de ketjap-groentewok en noedels. Werk af met wat fijngesnipperd groen van de lenteuitjes en een partje limoen.