Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschotel in met olijfolie.

  2. Was de groenten, snij de aubergine en courgette in fijne plakjes en de tomaten in blokjes. Pel de ui en look en snipper alles fijn. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het rundergehakt 3 à 5 min op een hoog vuur.

  4. Voeg de ui- en looksnippers toe en roerbak 2 min verder. Zet het vuur lager, doe de tomatenpuree erbij en roerbak 2 min. Voeg de tomaten, kruidenmix en melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus 10 min sudderen op een zacht vuur.

  5. Verdeel ⅓ van de saus over de bodem van de ovenschotel en leg ½ van de aubergine en ½ van de courgette er dakpansgewijs op. Verdeel ½ van de overgebleven saus erover en bestrooi met ½ van de geraspte kaas. Leg de overige plakken aubergine en courgette hier dakpansgewijs op. Verdeel de resterende saus hierover en dek af met de aardappelplakjes.

  6. Bestrooi de bovenste laag met de rest van de geraspte kaas.

  7. Zet de schotel in het midden van de oven en bak in 45 min gaar en goudbruin.