Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vulling

    Spoel de rijst onder koud stromend water en doe in een kom.

  2. Snij de dille fijn. Pel de look en duw door de pers. Pel de uien en snipper fijn. Voeg alles toe aan de rijst.

  3. Bestrooi met peper, zout, kaneel, espelettepeper, koriander en kardemom. Kneed samen met het gehakt, de olijfolie, tomatenpuree door de rijst tot een egaal mengsel.

  4. Was de courgettes en snij ze in 2 gelijke delen, laat de steelaanzet en uiteinden zitten.

  5. Hol de courgettes voorzichtig uit met een lepeltje, zorg ervoor dat je geen gaatjes maakt in de schil.

  6. Vul de courgettes met het mengsel tot iets onder de rand. Schik ze in een pot.

  7. Verwarm de bouillon en roer de tomatenpuree erdoor.

  8. Giet de bouillon bij de courgettes tot ze voor ¾ onderstaan. Dek de pot af en laat 30 à 40 min gaar stoven.

  9. Bestrooi met de rest van de dille en serveer.