Lentesalade met veggieballetjes

Lentesalade met veggieballetjes

Allergenen

Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Veggieballetjes:

  2. Pel de look.

  3. Doe de uitgelekte linzen, look, snede brood, ei, bloem, cayennepeper, noten en peterselie in een foodprocessor. Mix tot een dik beslag en plaats ± 1 u in de koelkast.

  4. Maak kleine balletjes van het beslag.

  5. Plaats de balletjes 30 min in de koelkast. Rol de balletjes door de panko.

  6. Verhit de arachideolie en bak de balletjes goudbruin.Yoghurtdressing:

  7. Meng de yoghurt met 1 el olijfolie en de fijngesneden bieslook. Kruid met peper en zout.Salade:

  8. Blancheer de groene asperges en de sluimererwten enkele min.

  9. Spoel de groenten onmiddellijk af met koud water om hun groene kleur te behouden.

  10. Snij met een dunschiller repen van de courgette.

  11. Versnipper de lente-ui.

  12. Meng de courgette met de asperges, sluimererwten en lente-ui. Besprenkel met olijfolie.Afwerking:Verdeel de gebakken veggieballetjes over de salade. Werk af met de dressing en fijngesneden groene kruiden.