Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en lookteentjes en snipper beide fijn.
-
Schroei het vlees dicht in hete boter. Kruid met peper en zout. Voeg de ui en looksnippers toe en laat even meestoven.
-
Leg de stukken vlees samen met de ui en look op de bodem van een met olie bestreken tajine. Voeg alle kruiden, verse en gedroogde, toe. Bestrooi met 1 kleine koffielepel zout en ½ koffielepel zwarte peper. Besprenkel met 5 cl olijfolie en overgiet met water tot halfweg de rand. Dek de tajine af en laat op een matig vuur in 1 uur gaar stoven.
-
Controleer halfweg of er voldoende vocht in de tajine is. Voeg, indien nodig, een weinig water toe.
-
Was intussen de appels. Snij ze in 6 partjes en verwijder het klokhuis. Stoof de appelpartjes aan in boter. Bestrooi met de suiker en laat het geheel karamelliseren.
-
Voeg de appels met karamel bij de tajine en laat nog 5 minuten afgedekt meestoven.
-
Serveer uit de tajine met vers Turks brood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven