Hoe weet ik of mijn wok heet genoeg is?
Wokken gaat supersnel, want de bereidingstemperaturen zijn hoog. Het geheim van succesvol wokken? Hou het heet en blijf vooral roeren! Zo wok je de ingrediënten lekker sappig en krokant.
Wokken: hitte in de hoofdrol
- Verhit de wok ongeveer 30 seconden tot een minuut en voeg daarna pas de olie toe. Zo brandt de olie niet aan.
- Als waterdruppels op de bodem opspringen en snel verdampen is de wok goed heet.
- Begint de olie begint te walmen, dan is hij heet genoeg om de andere ingrediënten toe te voegen.
- Hou de temperatuur gedurende het volledige bereidingsproces erg hoog én blijf vooral roeren.
Tips voor een geslaagde woksessie
- Zet alle ingrediënten al gesneden en gewassen op het aanrecht klaar.
- Gebruik arachideolie of zonnebloemolie. Boter of gewone olijfolie zijn niet geschikt om te wokken.
- Houd altijd wat water bij de hand. Wordt een wokbereiding droog, dan voeg je gewoon wat vocht toe om het terug sappig te maken. Of je stooft de ingrediënten gaar in een bodempje water.
- Klaar? Was of spoel je wok gewoon af met warm water. Afwasmiddel is niet nodig.