Welke vis gebruik je in een vispannetje?
Een vispannetje smaakt altijd, maar welke vis gebruik je? Vrijwel alle vissoorten zijn te verwerken in een vispannetje en met zeetong, tongschar, griet, heilbot, pladijs, roodbaars, rode poon, koolvis, zeewolf, schelvis, pollak, leng, kabeljauw, zalm of staartvis zit je altijd goed!
Verse vis of diepvriesvis
Voor een vispannetje gebruik je best verse vis. Diepvriesvis geeft vocht af tijdens het garen waardoor de saus minder smeuïg wordt.
- Snij verse vis in blokjes van 3 à 4 cm, zo gaart hij makkelijker.
- Kies je voor diepvriesvis? Laat hem dan op voorhand ontdooien in de koelkast en dep overtollig vocht af. Zo vermijd je een waterige saus.
Vaste vis voor een vispannetje
Gebruik altijd vis met een vaste structuur. Zo krijg je een vispannetje boordevol smaak en met een consistente en stevige textuur!
Welke vis is stevig?
- Kabeljauw: heeft een stevige textuur en milde smaak
- Schelvis: heeft een vergelijkbare textuur en smaak als kabeljauw
- Zeewolf: houdt goed stand in stoofschotels
Wat zijn de voordelen van vaste vis?
- De vis valt niet uit elkaar tijdens het koken.
- De consistente textuur zorgt voor een aangename eetervaring.
- Je kan er alle kanten mee uit: bakken, grillen, stoven …
Hoe herken je duurzame vis?
Duurzame vis herken je aan het blauwe MSC-label. Vissers die het label krijgen, vangen geen bedreigde vis, werken met respect voor het visbestand en beperken zowel de bijvangst als de impact op het ecosysteem in de zee. Het groene ASC-label wil zeggen dat de vis gekweekt wordt met respect voor de natuur en in correcte werkomstandigheden.
Check je vis
Samen zorgen we ervoor dat onze (klein)kinderen in de toekomst ook kunnen genieten van vis en zeevruchten. Kies steeds voor vis met een ASC- en MSC-label. Deze vis is verantwoord en duurzaam. Zo help jij oceanen, meren en rivieren te beschermen.