Hoe gaar ik rosbief in de oven?
Rosbief kennen de meesten vooral in de vorm van dungesneden charcuterie. Maar zelf een rosbief braden is ook een prachtige manier om dit stuk vlees klaar te maken. Een mooi aangebraden, perfect gegaarde rosbief is mals, sappig en onweerstaanbaar lekker.
De rosbief voorbereiden
- Haal de rosbief ruim van tevoren uit de koeling om hem op kamertemperatuur te laten komen.
- Verwarm intussen de oven voor op 220°C.
- Kruid het vlees en schroei het direct rondom dicht in hete boter.
- Doe de rosbief in een ovenschaal, giet er het bakvet over en leg er nog een koud klontje boter bovenop.
De rosbief garen in de oven
- Draai de oven terug naar 200°C en braad 12 minuten. Rosbief is vlees met een fijne draad, daardoor heeft het een korte bereidingstijd.
- Wil je liever geen krokant korstje, overgiet de rosbief dan regelmatig met wat braadvocht.
- Laat de rosbief minstens een kwartier rusten op een warm bord dat losjes met aluminiumfolie is afgedekt. Zo kunnen de sappen zich mooi verdelen en blijft het vlees lekker mals.
- Snij rosbief aan tegen de draadrichting van het vlees in. Zo wordt het vlees nog malser. Vraag gerust aan je beenhouwer om al met een paar kleine sneetjes de snijrichting aan te geven.