Hertenboutgebraad
Tags Vlees Braden

Hoe gaar ik hertenfilet in de oven?

Een stukje wild blijft een smakelijk en feestelijk vleesgerecht. Niet iedereen houdt van de uitgesproken wildsmaak, maar een hertenfilet smaakt zeer mild. In combinatie met rode wijn, laurier en balsamicoazijn is dit een absolute winner!

De hertenfilet voorbereiden

  • Haal de hertenfilets een uurtje van tevoren uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Kruid het gebraad met zout en peper. 
  • Laat de boter smelten in een niet te grote, ovenvaste kookpan. Geef het gebraad rondom een mooi bruin korstje.

De hertenfilet garen in de oven

  • Laat het vlees in een ovenschaal of op een bakplaat zo'n 10 minuten verder garen. Het vlees moet in elk geval rosé blijven of een kerntemperatuur hebben van 57°C
  • Haal de hertenfilet uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.