Zelf pasta maken
Zelf pasta maken is makkelijk dan je denkt. Met bloem, eieren, water en zout maak je binnen dertig minuten vers pastadeeg. Zo zet je een overheerlijk pastagerecht op tafel.
Basisrecept
Enkele gouden tips
- De juiste bloem: Italiaanse bloem 00 is perfect om zelf pastadeeg te maken. Je kan ook gewone bloem gebruiken, dat geeft iets minder elastisch pastadeeg.
- Pasta koken: Per 100 gram pasta heb je 1 liter water nodig. Na 1 tot 5 minuten drijft de verse pasta naar boven. Dan is hij al dente of beetgaar.
- Pasta bewaren: Je kan je pasta een drietal dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Leg de pasta niet op elkaar maar naast elkaar, anders gaat hij aan elkaar kleven.
Geef kleur aan je pasta
Je kan makkelijk je pasta een andere kleur geven door een kleurrijk ingrediënt toe te voegen aan je deeg. Het ziet er leuk uit en je proeft er niets van.
- Roze: mix een rode biet fijn in een blender of keukenrobot. Voeg 2 eetlepels bietenpuree toe aan de pastamassa.
- Geel: voeg wat saffraanpoeder of kurkuma toe aan het eimengsel.
- Groen: stoof 200 g jonge spinazie aan in weinig olijfolie. Laat goed uitlekken en hak fijn. Meng 1,5 eetlepel spinaziepuree onder de pastamassa.
- Bruin: meng 20 g cacaopoeder onder de bloem samen met een lepel fijne olijfolie.