noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ras el hanout: meng alle ingrediënten bij elkaar en maal fijn in een vijzel. Bewaar de ras el hanout in een luchtdichte doos.
-
Was de venkel, snij de knol in 4 en kook in ongeveer 10 minuten bijna beetgaar in gezouten water. Bewaar ongeveer 2 dl kookvocht.
-
Pel de ui en snij in halvemaantjes. Snij de tomaten in stukjes. Schil de wortelen en snij in schuine stukken. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij de paprika in halvemaantjes.
-
Was de koriander en de bladpeterselie, dep droog en hak fijn.
-
Verhit de olijfolie in een tajine of een diepe pan. Bak de uien en de cashewnoten hierin aan. Voeg de wortelen en de rode paprikastukken toe. Kruid met de ras el hanoutkruiden. Roer alles goed door elkaar en stoof aan.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat ± 15 minuten verder stoven. Voeg als laatste de kikkererwten toe.
-
Giet het venkelvocht erbij en eventueel wat extra bouillon; de groenten mogen net niet onder staan. Doe het deksel op de tajine en laat ± 15 minuten verder sudderen.
-
Schik de venkelstukken mooi in de tajine.
-
Bestrooi met gehakte koriander en peterselie.
-
(*) Je kan ras el hanout ook samengesteld van het merk Boni Selection kopen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven