Gnocchi bolognese met burrata uit de oven

Gnocchi bolognese met burrata uit de oven

Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Was de selder en snij in fijne blokjes.

  3. Bak het gehakt rul in een pan in wat olijfolie op matig vuur.

  4. Verhit wat olijfolie in een sauspan en bak de ui glazig met de spekblokjes. Roer de wortelen en witte selder erdoor en laat 4 min bakken. Voeg de gedroogde oregano en tomatenpuree toe. Roer het gebakken gehakt erdoor.

  5. Giet de passata erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Laat min. 30 min sudderen onder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snipper de basilicum fijn en roer door de saus.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Rooster de pijnboompitten al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.

  9. Bij het serveren

    Meng de gnocchi onder de bolognesesaus.

  10. Verdeel over 4 individuele ovenschotels of zet samen in 1 grote schotel. Bak 10 min in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de burrata’s uit de verpakking en trek ze los met een vork. Verdeel de burrata over de ovenschotel(s) en bak opnieuw 10 min in de oven.

  12. Werk af met pijnboompitten.