Gemarineerde kip met feta, Marokkaanse wortelen en yoghurtsausje
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Marinade: pel de ui en het teentje look. Snipper beide fijn. Voeg 1 eetlepel ras el hanout en een weinig olijfolie toe aan het ui-lookmengsel. Meng goed.
-
Leg de kipfilets in een schaal en smeer de marinade op de kip. Dek goed af en zet in de koelkast.
-
Kook de quinoa & bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
-
Dressing: giet de yoghurt samen met de munt en look in de blender en mix tot een glad geheel. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een beetje citroensap toe.
-
Was en droog de wortels, verwijder de worteldraadjes en snij het groen kort.
-
Meng de resterende olijfolie, de harissa, 1 eetlepel ras el hanout, het komijnpoeder, het citroensap en de honing in een kom.
-
Schik de wortels op de bakplaat en giet het mengsel erover. Rooster de wortels ± 20 minuten. Check of ze beetgaar zijn. De gaartijd hangt af van de dikte van de wortels. Schik ze op een schotel en hou warm.
-
Verbrokkel de feta, versnipper de munt. Strooi de feta met munt over de wortels.
-
Haal de kipfilets uit de marinade en bak de kip in een pan of in de oven.
-
Snij de kipfilets in schuine reepjes. Serveer samen met de wortels, de quinoa & bulgur en de yoghurtmuntdressing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven