Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. bc99d1c9596b75370219e6b1723ea5047f9a71444558dc75aa992da785fa8874.jpg

    Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom.

  2. 540ccfdf4a82f26a0732f8c9d37fb0a408536c8a49def1436979d9f6fe201bda.jpg

    Giet het water, de yoghurt en de olijfolie erbij en meng tot je een deeg bekomt.

  3. 5dbdb6115ac4eeee3fd0107f894dd417137d57d25e1fab02202f08700116fffc.jpg

    Bedek het werkblad met veel bloem en laat het deeg erop vallen. Kneed gedurende 8 min tot het deeg zacht aanvoelt.

  4. bbaf42b853695aed2d7e057c4c133c73892b959224cb9d518446bde97595c8ec.jpg

    Verdeel het deeg in 6 stukken en rol elk deel tot een bal. Leg de deegballen op een met bloem bestoven plaat en bedek met een propere handdoek. Laat 20 à 30 min rusten.

  5. Verwarm de airfryer voor op 200°C.

  6. 957dea14a907eabdfc8ed7c08fcc9d6666b41b24e02e12d5cd5670b963a181c7.jpg

    Bestrooi het werkblad opnieuw met bloem en rol elke deegbal uit tot een pita van 20 à 25 cm Ø.

  7. fd516aecf1168ee5abae72189d096d7536dafd23f0fde4ec53e962e8e6707cab.jpg

    Leg een pita in het mandje van de voorverwarmde airfryer en laat 2 min bakken tot het opgeblazen is en kleurt. Draai om en laat nogmaals 2 min bakken. Haal uit de airfryer en hou warm onder een handdoek.

  8. Herhaal stap 7 tot alle pita’s gebakken zijn. Serveer onmiddellijk.