Finse zalmtaart
Eieren , Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook die gaar in water met een snuifje zout. Giet af, duw door een roerzeef en laat afkoelen.
-
Kook de rijst gaar in gezouten water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Meng de aardappelen met de bloem, boter en wat water in de mengkom van een keukenrobot tot een homogeen deeg. Snij de eieren in plakjes.
-
Wikkel het deeg in folie en laat 1 à 2 u in de koelkast rusten.
-
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en rol ze gelijkmatig uit tot een rechthoek van 3 mm dik.
-
Leg 1 vel op de bakplaat. Verdeel er ½ van de rijst op en laat hierbij randen van ± 3 cm vrij. Schik er vervolgens de zalm en de eieren op.
-
Pel de uien en snij fijn. Hak de dille fijn. Verdeel beiden over de zalm en de eieren, kruid met zout en peper.
-
Verdeel de overige rijst over het geheel en bedek met de 2e laag deeg. Duw de randen aan.
-
Meng het ei en de melk, bestrijk de taart hiermee.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar gedurende 30 min.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven