Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Falafel: meng de falafelmix met het water.
-
Was de munt, koriander en 6 takjes platte peterselie en snij fijn.
-
Mix de diepvrieserwtjes in de blender terwijl ze nog bevroren zijn, zo blijf je nog wat structuur behouden.
-
Meng alles samen en kruid met peper en zout.
-
Draai bolletjes van de bekomen mix.
-
Bak de falafels in een pan met ruime hoeveelheid olie of in de friteuse op 180°C.
-
Tzatziki: pel de sjalot en look.
-
Was 6 takjes dille en 6 takjes peterselie. Mix samen met de sjalot en look in de blender.
-
Voeg toe aan de Griekse yoghurt. Breng de yoghurt op smaak met peper, zout en honing.
-
Verfris met limoen- of citroensap.
-
Rasp ½ van de komkommer en voeg toe aan de yoghurt voor een klassieke tzatziki.
-
Afwerking: snij ½ van de komkommer in fijne schijfjes.
-
Bestrooi rijkelijk met zout en laat 30 min rusten.
-
Spoel goed af en meng met versnipperde dille.
-
Verfris met limoen- of citroensap.
-
Verdeel de tzatziki over een bord. Schik de komkommerschijfjes errond en serveer met de falafels.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven