Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Komkommerdip: schil de komkommer, snij in de lengte middendoor en verwijder de pitjes. Rasp het vruchtvlees grof, bestrooi met wat zout en laat even trekken voor je het vocht eruitknijpt.
-
Meng de yoghurt met de olie en geplette look. Kruid met peper en zout. Roer de komkommer en munt erdoor.
-
Dek af en plaats minstens 30 min in de koelkast zodat de smaken vermengen.
-
Bloemkoolcouscous: verwijder de bladeren en dikke steel van de bloemkool en rasp tot korrels (couscous).
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de tomaatjes en radijsjes in stukjes en de verse kruiden fijn.
-
Schep de bloemkoolcouscous in een serveerkom en meng de olijfolie, het citroensap, verse kruiden, tomaatjes en lente-ui erdoor. Kruid met peper en zout.
-
Garneer met de radijsjes, pompoen- en zonnebloempitten.
-
Gehaktballetjes: pel de rode ui en teentjes look en snipper ze fijn.
-
Meng door het gehakt samen met de specerijen, het ei en de harissa. Kruid met peper en zout.
-
Vorm kleine balletjes (± 30 stuks) met vochtige handen.
-
Bak ze goudbruin en gaar in geklaarde boter.
-
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de tabouleh en komkommerdip.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven