Turkse zoete aardappel met wortelaioli

Kooktips
Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA
Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Rosé D.O. Central Valley - Chili
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Rasp de wortelen en meng met de yoghurt en de aioli. Kruid met peper en zout.
-
Snij de worsten in schijfjes van 1 à 2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij samen met de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de olijven in ringen.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Prik er enkele gaatjes in met een vork en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie, kruid met peper en zout en zet 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Prik er even in met een scherp mes in om te zien op ze gaar zijn.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgette- en paprikablokjes, de merguez en de lente-uitjes ± 10 min. Kruid met ras el hanout, peper en zout.
-
Snij de zoete aardappelen lichtjes open en vul ze met de groenten en merguez. Werk af met de maïs en de olijven. Serveer met de wortelaioli.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven