Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van ± 2 cm. Doe in een ovenschaal, bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in stukken van dezelfde grootte.

  5. Bereiding:
  6. Zet de zoete aardappelen ± 20 min. in de voorverwarmde oven. Voeg daarna 2 eetl. olijfolie, de aubergine en de courgette toe en bak nog 20 à 25 min. tot alles mooi is geroosterd.

  7. Leg ondertussen het deeg in een taartvorm, bedek met bakpapier en bakbonen en zet ± 12 min. mee in de oven. Haal uit de oven en verwijder de bonen en het papier.

  8. Roer de eieren los met de room en kruid goed met zwarte peper en zout.

  9. Snij de kerstomaten in 2. Verkruimel de geitenkaas en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  10. Vul de taartbodem met de geroosterde groenten en overgiet met het roommengsel. Verdeel er de kerstomaten over met de snijkant naar boven en bestrooi met de geitenkaas en de tijm. Kruid met zwarte peper.

  11. Bak de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven.