Lasagne met tapenade, geitenkaas en gegrilde groenten

Kooktips
Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Diane de Nages - A.O.P. Costières de Nîmes
Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in dunne halvemaantjes met een groot scherp mes of een mandoline.
-
Snij de ongeschilde courgette in dunne schijven.
-
Bestrijk de stukken venkel en courgette met de olijfolie. Rooster ze 3 à 5 min. in een grillpan op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Hak intussen de olijven grof.
-
Snij het rolletje geitenkaas in gelijke schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de passata met de verse geitenkaas, de tijm en de rozemarijn, de grofgehakte olijven en de tapenade. Kruid met peper en zout.
-
Lepel wat passata in 4 ovenschaaltjes (Ø 10 à 12 cm) en bedek de bodem met schijfjes gegrilde venkel.
-
Breek de vellen lasagne zodat ze in de schaaltjes passen. Verdeel enkele stukken over de venkel en bedek met een laagje passata.
-
Schik er wat schijfjes gegrilde courgette op en bedek opnieuw met stukken lasagnevel en wat passata. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje passata. Schik er de schijfjes geitenkaas bovenop.
-
Zet de ovenschaaltjes 30 min. in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven