Vlees roken op de BBQ met de snake-methode
Sommige stukken vlees grill je best traag. Een stevig stuk buikspek, een zesrib of een rosbief worden zo lekker mals en krijgen een heerlijke, gerookte smaak. Op voorwaarde dat je rookhout gebruikt en het deksel sluit, natuurlijk. Een beperkte hoeveelheid hete kolen aan de zijkant van de barbecue volstaan. Leg daar enkele in water gedrenkte houtsnippers op en je bent vertrokken.
- Vorm een ‘slang’ van vier BBQ-briketten (geen houtskool) dik.
- Leg enkele stukken rookhout of losse rooksnippers op de slang.
- Maak een zestal briketten witheet met de kolenstarter.
- Plaats een aluminium bakje met heet water in het midden.
- Leg de hete kolen aan het begin van de slang.
- Leg de rooster erop, sluit het deksel en laat de barbecue een kwartiertje op temperatuur komen.
- Nu zit je goed voor zo’n 10 uur grilplezier aan 100 à 125 °C. De slang brandt nu traag op, zonder dat je iets moet doen.
Ontdek onze barbecuerecepten.